Polaroid foto's

 Door Lilani   Een polaroid printer. Dat willen we allemaal wel. Tenmiste, ik droom er al jaren van om er eentje te bemachtigen. Helaas h...

 Door Lilani
 Een polaroid printer. Dat willen we allemaal wel. Tenmiste, ik droom er al jaren van om er eentje te bemachtigen. Helaas heb ik er alleen het geld, en geduld om te sparen er niet voor want zo'n schattig cameraatje kost al snel 90 euro. Daarom zocht ik naar wat alternatieven om tóch mijn lievelingsfoto's uit te printen. Lees hier onder verder ;)


Na wat research ben ik er achter gekomen dat polaroid ook mini printertjes verkoopt. Hiermee kan je foto's vanaf je telefoon streamen naar het apparaatje en worden ze uitgeprint binnen minder dan 30 seconden. De pocketprinter gebruikt geen inkt maar een soort lasers waardoor je dus geen nieuwe patronen hoeft te kopen. wèl moet je, net als bij normale polaroid camera's, de velletjes(printpapier) los kopen. Ik vind dit een hele handige optie, en eigenlijk nog leuker dan de polaroid camera's omdat je hiermee zelf kunt bepalen wanneer je welke foto's je afdrukt. het is heel simpel, lekker compact en simpel. Er is jammer genoeg wel een groot nadeel. De printertjes kosten helaas veel meer dan de camera, namelijk ongerveer 150 euro. Er zijn andere merken die ook zulke printertjes hebben uitgebracht o.a : LG en Fujifilm. 
Toen ik verder zocht, zag ik het idee om gewoon zèlf de foto's uit te printen met een normale printer. Wat je dan doet is de foto's bewerken zodat ze een polaroid randje om zich heen hebben en dan uitprinter. Dit is zeker weten de goedkoopste methode en je krijgt er -als je het goed doet- een even mooi resultaat uit. Een site waar je dit zou kunnen bewerken is tuxpi.com
Omdat mijn kleurenprinter thuis het nooit doet, was de vorige optie ook niks voor mij. Na een tijdje kwam ik uit bij de Hema. Ik wist natuurlijk wel dat je foto's bij Hema kon laten uitprinten, maar toen ik op de site rondkeek, kwam ik erachter dat je ze ook in polaroid vorm kunt krijgen! Het heet ''mobileprints'' en kost maar 6,50 euro per 20 velletjes exclusief verwerkingskosten. Ik was zo enthousiast dat ik gelijk 30 velletjes bestelde :) (elke 10 velletjes meer zijn 1 euro extra geloof ik). Goed, ik liet de mini fotootjes bezorgen bij de Hema bij mij in de buurt en binnen een week kon ik ze ophalen. 
Ik vind ze zelf super schattig en heel goed van kwaliteit! Ik ben er zeker weten blij mee. 
Dus, ooit hoop ik toch nog wel de echte polaroid camera of printer te kopen maar voor n u doe ik het maar even met de mobile prints van de Hema. Goedkoop en super makkelijk. De foto's plak ik in mijn smashbook zodat ik alle leuke herinneringen later terug kan kijken :)

Liefs, Lilani


You Might Also Like

0 reacties

Flickr Images