Trip tips #1 Barcelona

Haii!  Zoals sommige misschien al wisten ben ik naar Barcelona geweest, ik heb er 5 hele leuke dagen gehad en heel veel gedaan. Het leek mi...

Haii! 
Zoals sommige misschien al wisten ben ik naar Barcelona geweest, ik heb er 5 hele leuke dagen gehad en heel veel gedaan. Het leek mij daarom wel leuk om iets te schrijven over de dingen die je kan doen in Barcelona! Ik ben bijna wel bij alle 'grote' toeristische plekken geweest waar je 'moet' zijn geweest, maar die kan je ook gewoon googlen op internet. Dus het leek mij wel leuk om wat te vertellen over wat speciale dingen om te doen!


Fiets Tour door de stad.

Ik ben de derde dag van Barcelona met een groep mensen en een gids door Barcelona gefietst, de gids vertelde heel veel informatie en was heel aardig! 
Zelf ben ik ben Green Bikes gegaan maar er zijn nog heel veel andere verschillende bedrijven waarmee je kan gaan. Oja, bij Green Bikes heb je wel een Nederlandse gids ;).
http://www.greenbikesbarcelona.com

Dit is bijvoorbeeld ook nog een bedrijf waarmee je kan gaan, dit is ook een Nederlandse gids. Met deze gids kan je ook je eigen tour maken, bijvoorbeeld je wil naar het stadion van Barcelona fietsen dan kan je dat met hem afspreken!
http://toursopmaat.nl

Spaanse tapas:
Zelf hebben wij in verschillende tapas restaurantjes gegeten met een favoriet: Ciudad condal, hele lekkere tapas en goede en snelle service. 
Hier zou ik zeker heen gaan als je 's avonds lekker tapas wil gaan eten! 

Trip advisor
Beste app ever als je naar een stad gaat en je de weg niet weet! Deze app kan je ook gebruiken voor andere steden dus niet alleen voor Barcelona. Deze app wijst je letterlijk overal naar toe, ik en mijn moeder hebben bijvoorbeeld het richtings gevoel van een gekookt ei dus bij het shoppen kwam deze app ook goed van pas. Deze app zou ik zeker dowloaden voordat je weg gaat!

Overige tips voor Barcelona
 1. DOWLOAD JE TICKETS VOOR TOERISTISCHE ATTRACTIES VAN TEVOREN ONLINE! Er staat altijd zulke lange rijen voor de tickets bij bijvoorbeeld la Sagrada Familia. Het scheelt gewoon bijna 1 uur als je de tickets van tevoren besteld. En nog een voordeel niet bij alle attracties hoef je de tickets uit te printen als je ze maar op je telefoon staan (let op! Niet bij alles!)
 2. Als je moe bent van het lopen kan je heel gemakkelijk de metro pakken, het is goedkoper dan de taxi of de bus. Je kan makkelijk een 10 ritten kaart kopen op het metrostation en die gewoon gebruiken voor het hele gezin. 
 3. Let op in Barcelona zijn ze heel goed in het verhogen van de prijzen op de toeristische plekken. Dus het is bijvoorbeeld niet zo heel erg handig om je boodschappen te doen bij de drukke straten of uit eten te gaan bij de drukste straten. 
 4. Pas alsjeblieft op de zakkenrollers in Barcelona, ik ben gelukkig niet bestolen maar ik kreeg wel heel veel waarschuwingen van mensen die er als eens geweest zijn en wel bestolen zijn daar.
 5. In Barcelona is het water niet heel goed gezuiverd wat er uit de kraan komt maar gelukkig zit er op elke hoek van de straat wel een kleine supermarkt waar je water kan kopen om te drinken. Natuurlijk kan je wel water uit de kraan drinken maar dat is meestal chloorwater.
 6. Als je met het vliegtuig naar Barcelona gaat kan je heel makkelijk met een bus naar het vliegveld en van het vliegveld naar het centrum toe, die bus heet de Aerobus.
 7. Zondag zijn de winkels gesloten! Leuke winkelcentra en winkelstraten

Deze informatie is natuurlijk niet onbelangrijk voor de beautylovers onder ons, je hebt daar zo veel winkelcentra waar je super goed beauty kan shoppen hieronder staan de plekken waar ik ben geweest en waar je goed kan shoppen.

 1. Winkelcentrum bij de oude haven (zit de Kiko, Flormar en een drogist met Sleek, Makeup Revolution, NYX, Wet n Wild, Real Techniques en meer (zit op de tweede verdieping van het winkelcentrum).
 2. El Corte Ingles, dit is een beetje de Bijenkorf maar dan groter hier heb je MAC, YSL, Benefit, Chanel, Dior en alle kleding en tassen merken die je je maar kan bedenken.
 3. FINAC, dit is een groot gebouw met de SEPHORAAAA en Urban Outfitters rondom de FINAC zijn ook nog veel meer winkels. De FINAC zit trouwens tegenover El Corte Ingles. 
 4. Dit zijn eigelijk de winkelcentra waar wij zijn geweest maar er zijn natuurlijk veel en veel meer winkels overal en nergens. 
Barcelona is een super gave stad, het is elke cent die je daar hebt uitgegeven dubbel en dwars waard want onze vakantie was echt heel erg leuk!
Dit waren mijn tips! Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben en het kunnen gebruiken, Bedankt voor het lezen!

Groetjes,
Charlot 
You Might Also Like

0 reacties

Flickr Images